Açıklama
Peru’da 1200-1350m rakımlı bölgelerinde üretilmiş Arabica çeşidi orta kavrulmuş çekirdek kahve.
Aroma: Yumuşak, çiçeksi
Tad: Karamel, tarçın, sedir
Asidite: Narenciye
Gövde: Orta
Kahvenizi lütfen kullanmazdan hemen önce ve sadece ihtiyacınız kadar öğütün. El değirmeni veya elektrikli öğütücü kullanabilirsiniz. Çekirdek Kahvenizi valfli-kilitli ambalajında kilidini kapattıktan sonra bastırarak valfin, paket içindeki havayı boşaltmasını sağlayarak serin ve kuru yerde, çevresinde koku alabileceği ürünlerden uzak olarak saklayınız. Birçok gıda maddesinde olduğu gibi ortamda yeralan oksijen kahvenizin okside olup bayatlamasına neden olmaktadır. Bunun önüne geçebilmek için valfli-kilitli ambalaj kullanılmıştır.
Kahve taze çekilip tüketilmesi gereken bir üründür. Kahve çekildikten sonra bekletilirse hızla okside olup bayatlar. Bu sebeple kahvenizi ister French Press ile ister makina ile isterseniz V.60, Chemex ile demleyin muhakkak taze çekilmiş kahve kullanın.
Filtre kahve için altın oran olarak anılan 200ml su için 12gr kahve (yaklaşık 1 tatlı kaşığı) kullanmanızdır. Elbette zevkinize göre kahve miktarını arttırarak daha sert kahve yapabilirsiniz. Su sıcaklığı ise 90-96 derece arası idealdir. Makina ile demliyorsanız makinanız zaten bu sıcaklığa göre ayarlanmıştır. French Press veya diğer elde demleme yöntemlerinden birini kullanıyorsanız su kaynadıktan sonra altını kapatıp 3-5 dakika bekledikten sonra kullanmanız daha iyi olur.